Live en standaardtracking
Kies je modus
Beide modi leggen je route even nauwkeurig vast. Het verschil is hoe snel je positie op de website komt.
Standaard
De standaardinstelling. Je route wordt op de telefoon opgeslagen en om de paar minuten verstuurd om batterij te besparen, dus de kaart op de website loopt een paar minuten achter.
Live
Je positie wordt verstuurd terwijl je beweegt, zodat volgers je in realtime op de kaart kunnen zien en een "LIVE"-banner bij je reis zien. Live gebruikt meer batterij en mobiele data, ook als je uploaden alleen via wifi hebt gekozen. Live tracking vereist een Explorer-lidmaatschap.
Trackingprivacy
Explorer-leden kunnen Trackingprivacy aanzetten in hetzelfde paneel. Dat verbergt de laatste kilometers van je route op de website totdat je verder bent getrokken, of na 24 uur, zodat niemand precies kan zien waar je de nacht doorbrengt. Het werkt alleen met standaardtracking.
Live- en eindmaskers
Live tracking is niet beschikbaar zolang het hoofdstuk een eindlocatiemasker heeft, omdat die twee elkaar tegenspreken. Verwijder het eindmasker onder REIS › Hoofdstuk bewerken als je live wilt gaan.